Finale løp på Vålerbanen 18-20 sept.

27. sep, 2015

2.pl i Racing NM

Hei her er en oppdatering fra finalen på Vålerbanen forrige helg.
 
Reiste opp på Torsdag og tok ny 4 hjuls måling i Elverum før løpet, sånn at alt sku være tip topp!
 
Fredagen ble satt av til trening, kjørte alle treningspass utenom det siste denne dagen, bilen fungerte bra, hadde god følelsen denne helga :)
Under treningen hadde jeg hatt fokus på riktig spor og bremsing og ikke stresse med å kjøre så fort, men spare bilen litt heller.
 
Hadde fått med meg 3 mekanikere og Samboer n som laget god mat denne helga så jeg kunne konsentrere meg mest mulig om kjøringen, ledet jo NM.
 
Kvalifiseringen gikk bra, hadde godt med overskudd og bilen var fin å kjøre. Satte en god tid på 1.01.7 som også var ny rekord  for meg :) og som var raskeste tid i GT4, vi fikk derfor Pole Position i finalen, det var gromt, og gutta var i godt humør! Og jeg brølte av glede :)
 
Finale 1: Lørdag
 
Startet som sagt i Pole, fikk en knall start, og tok ledelsen inn i første sving. Fikk fort varmen i dekka, og dro på, luka bakover ble større og større, kjørte tilslutt nesten helt aleine, kjørte flere runder på rad under 1.02 og satte ny beste tid igjen, på 1.01.4 som også var raskeste GT4 tid denne helga.
 
På den 3. siste runden begynte bilen å gå på 3 sylyndere, tenkte det var plugg ledningen. Tenkte at det kunne gå siden jeg hadde en så god luke, syntes synd på motoren, men det var nok bare en plugg ledning. Klarte akuratt å komme meg i mål, på en første plass, det var nærvepirende, så mer i speila enn framover. Bilen stoppa av seg selv når jeg rullet av banen, så ble dyttet til depot. Siste runde tid på 3 sylyndere var 1.04.8.
 
I depot så får vi ikke røre bilen før det har gått 30 min, føltes ut som en evighet, ville jo finne feilen!!
30 min gikk og panseretfløy av, plugg kablene satt på, f...n, ut med bensin pumpa tømme den for skum, inn med nye plugger, gikk på tre sylyndere enda.. tok komp test, 13,5 bar på 1, 2, og nr 4.    0 trykk på syl 3...
 
Av med topp deksel, og jaggu lå ikke feilen rett under der da. Materiall tretthet, de ødelagte delene blir sendt til Esslinger. La ved 2 bilderav skadene.
 
Hatten på fjøra hadde knekt i to, og lash cap n hadde sprukket, så rulle vippa hadde sklid til siden til slutt, samt bøyd innsugs ventilen. Av med toppen, var spent på hvor mye skade det hadde blitt. Heldigvis hadde ventilen bøyd seg i toppen, så ventilen hadde ikke falt ned og knekt, som hadde resultert i total havari. Ventilen hadde kun tatt bort litt av sotet på toppen av stempel. :)
Kammen hadde fått noen stygge sår, men siden den var smidd stål kam, pusset vi den bare ned med fil.
 
Og ikke nok med det. det rant bremseveske fra pedalboksen, det var en oliven på slangene som hadde gått lekk, og ikke nok med det, jeg hadde fått en skrue i dekket, da gikk jeg litt i kjelleren.
 
En telefon til Svein Kristiansen som nettopp hadde kommet hjem fra Vålerbanen, han heiv seg rundt og pakket nye deler og verktøy til motoren, mens Samboeren heiv seg i bilen for og hente delene. Anders Eng fra Gran var grei å hente delene hos Svein og møtte Fruen på halvveien, kjempe bra gjort, det sparte oss for mye tid!!
 
Delene kom og vi fikk banket ut den skjeve ventilen, før styringen ble brotsjet opp, så den nye gikk lett. (spilte ingen rolle nå om den ble litt romslig, var jo finale helg!!) Svein hadde ikke topp pakning til pianotråd blokka, så da fikk vi en vanlig, det fikk gå nå, den var noe tykkere enn den sku være. Slipte den nye ventilen mot setet, fikk god tetting, også var det og finne alle delene som hadde blitt knust og tygd opp inni. Det meste lå i toppen, men vi manglet halvmånene og lash capn. Ned med tørsump panna, og jaggu der lå de siste delene vi manglet kilt fast i plata i bunn av tørsump panna, lettere modifisert / ødelagt  :) Ting ble reingjort og tørsump ble satt på plass.
 
Vi rakk ikke å bli ferdig med bilen til finale 2, og sjangsen for NM gull var nå lik null. Men finale nr 3, den var vi klare til, og sku kjøre ræser bil  :)
 
Startet bakerst i årets siste finale. dette var for øvrig årets morsomste løp! Kom litt bakpå i starten, kom meg forbi bil etter bil, så skimtet jeg førsteplassen langt der fremme, i form av en rød Audi. Tok innpå med et sekund på hver runde, nå sku det kjøres, begynte å ta igjen GT5 biler, så en Gt4 bil og en GT3 bil, det gikk fælt, bære eller briste, fikk ikke bilen i 5. et par ganger, så tapte litt der, men kom i mål kun 2 tiendeler etter vinneren, lå på fangern hans over mål, sku hadt en runde til. Men det gjorde ikke no, det fungerte godt,Teamet var kjempe fornøyde, samboeren hoppa, og det var god stemning :) Vi fikk raskeste tid i denne finalen også, på 1.01.5 :)

Her er en film fra siste finale:

https://youtu.be/oGjhnXm_FMs

 Motoren er solid og har tålt mye juling både i fjor og i år. Men 16timer på full gass nå, tyder på at det er på tide med full overhaling, antageligvis blir det oppgradert til neste generasjons topp og den gamle blir solgt etter overhaling. 

Det har vært en drømme sesong for oss i år, vi har forbedret rundetidene våres fra 2014 sesongen. Var på pallen 16 av 18 finaler, med kun et brutt løp!

Nå blir det en liten ferie før arbeidet mot 2016 sesongen starter.

Vi er på jakt etter sammarbeidspartnere / sponsorer for 2016. Så ta gjærne kontakt på eller 934 20 374.
 

22. mai, 2015

Fra lokal avisa, fra Vålerbanen 8-10 Mai. Racing NM.

Intervju fra lokal avisa

 

http://www.eub.no/sport/full-gass-mot-nm-tittel

14. mai, 2015

Vålerbanen 8-10 mai. Runde 1 til 3.

Det ble sukse den første løpshelga, Kåre Andreas tok 3 førsteplasser og Rene tok 2 andreplasser.

24. jan, 2015

Nedtelling til 2015 sesongen er i gang

Første løp på Vålerbanen 9-10. Mai 2015.

17. des, 2014

Oppsummering fra 2014.

Beskrivelse

  • Oversikt
  • Eldre